vineri, 30 decembrie 2011

Federer si Nadal umiliti la Abu Dhabi


S-au disputat semifinalele turneului demonstrativ de la Abu Dhabi, competiţie la care au participat cele mai importante nume din ATP.
Rafael Nadal şi Roger Federer au fost calificaţi direct în semifinale, însă nu au reuşit să treacă de adversarii lor din această fază.
Federer - Djokovici a fost primul meci al zilei, iar liderul ATP l-a umilit pe elveţian în două seturi: 6-2, 6-1. Meciul a durat doar 44 de minute.
A urmat disputa dintre Ferrer şi Nadal, meci în care David s-a impus în faţa compatriotului său la fel de lejer în două seturi: 6-3, 6-2.
Finala de la Abu Dhabi se va disputa mîine, de la ora 15.00, între Novak Djokovici şi David Ferrer. Cîştigătorul va primi un cec în valoare de 250.000 de dolari.

Latovlevici pleaca pe un milion de euro


Steaua a ajuns la un acord de transfer pentru Iasmin Latovlevici cu Saint-Etienne. Mutarea se va face in schimbul sumei de un milion de euro.
Gigi Becali a confirmat azi la GSP TV că Steaua se va despărţi de fundaş. "Latovlevici pleacă pe 1 ianuarie!", a fost declaratia patronului Stelei.
Clubul francez făcuse o ofertă de 700.000 de euro pentru fundaş, în timp ce Steaua şi-ar fi dorit 1 milion de euro în schimbul  stelistului. În cele din urmă se pare că cele două cluburi s-au înţeles, iar Lato va redeveni coechipier că Bănel Nicoliţă.
Latovlevici, 25 de ani, a venit la Steaua în 2010 de la Timisoara, iar pînă în acest moment a evoluat în 43 de meciuri, fără să marcheze veun gol.

joi, 29 decembrie 2011

DE SENZATIE Hagi a dat cel mai frumos gol din istoria Primera Division

Site-ul enbocadegol.com a realizat un top al celor mai tari 50 de goluri inscrise in istoria Primera Division. Utilizatorii care au votat il vad pe Hagi primul in top pri golul inscris in partida Celta 2-4 Barcelona. De remarcat ca regele se afla inaintea unor nume uriase ca Messi, Rivaldo, Cristiano Ronaldo, Cruyff sau Ronaldo!

Copiati link-ul de mai jos pentru a-l putea vota pe Hagi! http://enbocadegol.com/?p=5814

INCREDIBIL Doi stelisti pe podumiul celor mai frumoase goluri din Europa League



 10. Javier Pastore, PSG 1-0 Slovan Liberec
 9. Luis Manuel Seijas, Standard Liege 1-3 Vorskla Poltava
 8. Georginio Wijnaldum, PSV Eindhoven-Hapoel Tel Aviv
 7. Denny Landzaat, Twente 3-2 Odense
 6. Damien Duff, Fulham 4-1 Wisla Cracovia
 5. Taison, Metalist Harkov 3-1 Malmo
 4. Andy Johnson, Fulham 4-1 Wisla Cracovia
 3. Florin Costea, Steaua 4-2 Maccabi Haifa
 2. Lars Stindl, Copenhaga 1-2 Hanovra
 1. Cristi Tanase, Steaua 4-2 Maccabi Haifa

Transferul lui Wesley a picat

Steaua ii oferea lui Wesley 300.000 de euro la semnatura, plus 180.000 de euro pentru un sezon si jumatate, ca sa il convinga sa vina la Steaua. La Vaslui, Porumboiu il plateste  cu 400.000 de euro pe sezon, dar cu o singura conditie: ca echipa sa termine pe podium. In plus, Porumboiu da si prime uriase - ca in acest sezon de EL, pentru performanta.


"A picat transferul lui Wesley, a refuzat! Nu am de gand sa plusez. Nici macar un cent! I-am dat 300.000 de euro la semnatura, 120.000 de euro in primul an si 60.000 pentru a doua jumatate din sezonul urmator. Plus prime duble!", a spus Gigi la gsptv. 

marți, 27 decembrie 2011

Primul campion olimpic roman

Iosif Sîrbu (21.09.1925-6.09.1964) a fost primul campion olimpic român din toate timpurile. Medalia a fost cucerita la disciplina tir, in cadrul  JO de la Helsinki din  1952. După victoria de la Olimpiadă, a fost nevoit să schimbe arma și poziția de tragere, în urma unei afecțiuni la ochiul drept. A fost multiplu campion național și balcanic. Se sinucide la 6 septembrie 1964


Pasii parcursi pana la Olimpiada.

Iosif pune mâna pe pușcă la vârsta de 12 ani, fiind inițiat de tatăl său, Dănilă Sârbu, ca prim antrenor. La 14 ani își trece în palmares prima victorie la „ Cupa Orașului București” în întrecerea elevilor. Proba era de armă sportsi consta in tragerea a cinci focuri, din poziția culcat. A fost la un punct distantă de punctajul maxim (49 din 50).
După aceea vine războiul și soldatul Iosif Sârbu luptă pentru eliberare, participând între timp la concursurile militare cu arma de război . În 1946 participă și câștigă concursul național de tir cu 358 de puncte la armă liberă poziția în picioare.
În 1947 devine campion balcanic cu un total de 391 de puncte la armă liberă, poziția culcat. În anul 1949 cu patru titluri naționale deține supremația internă a acestui sport. Tot în acel an la proba 40 de focuri culcat el nu putea trece de pragul 399. Pentru a ajunge la perfecțiune corespondează cu finlandezul Janhonen, campionul mondial al zilei. Acest lucru îl determină pe român să caute și să găsească soluții noi în construcția și reglajul armei, dar cu toate astea nu trece de 399. Astfel vine anul 1952 cu dubla mare confruntare: Campionatele Mondiale de la Oslo și Jocurile Olimpice de la Helsinki. La așa-numitele „ concursuri pentru insignă”, Iosif Sârbu a cucerit aurul la armă liberă cu calibru redus, poziția în picioare, cu 371 de puncte și două „arginturi” la același tip de armă, pozițiile culcat și în genunchi. Peste numai câteva zile va obține a doua insignă de aur la proba de armă liberă poziția în genunchi, 40 de focuri, cu o performanță de 385 de puncte.

Momentul marii finale.
Proba s-a desfaurat pe Poligonul Malmi, care se afla la 26 de kilometri de Helsinki. Pe mulți dintre concurenți Iosif deja îi depășise în Norvegia, dar rămânea marele Jakson și țintașul sovietic Boris Andreev, creditati printre marii favoriți. Iosif Sârbu înscrie primul „decar” din primul foc, dar asta nu-l entuziasmează, știind că până la final mai este mult, astfel încât seria „decarilor” continuă. Numai că acest lucru îl realizeaza și contracandidații lui, Andreev, Boa, Spören, Horber și Jakson.
Momentele de încordare se scurg cu repeziciune și vine clipa ultimului foc. Iosif simte ca medalia e aproape deoarece se află la un foc distanță de „imposibilul 400”. Trebuie să reușească cu orice preț. Se asează  în poziție de tragere, potrivește arma îndelung, fixează la nesfârșit cătarea pe baza țintei și în fine blochează respirația. Arătătorul începe să apese pe trăgaci, milimetru cu milimetru. Și plumbul pornește, purtat parca de inimile a milioane de romani, spre ținta. Se uită curios la ceas, constatând că toată tragerea a durat 70 de minute. In acest scurt timp a fost posibilă realizarea perfecțiunii probei de tir.
Romanul afla vestea  victoriei atunci când trăgea seria din poziția „din genunchi” . Rezultatul era unul incredibil:  Iosif și Andreev erau la egalitate cu 400 de puncte, victoria fiind apropiată de cel care avea mai multe „muște” (gloanțe ce au lovit mijlocul negru a țintei). Cum  Iosif Sarbu conducea cu 33 de lovituri în mijlocul țintei fața de cele 28 ale adversarului, conationalul nostru castiga si astfel se aude pentru prima data imnul Romaniei la o editie a Jocurilor Olimpice.

Ghinionul unui mare campion.
Nu după mult timp de la marea victorie, Iosif Sârbu află de la medicul oftamolog că ochiul drept nu mai trebuie forțat în nici un fel.
În astfel de moment cel care devenise primul maestru emerit al sportului, nus-a gândit să renunțe la activitatea sa și să se retragă în plină glorie, gândindu-se cum să continue cu celalt ochi. Atunci a aflat că un alt tirist maghiarul Tacaks a reușit să tragă cu mâna stângă după ce și-a pierdut mâna dreaptă.
Astfel Iosif Sârbu cauta soluția, pe care o si gaseste in cele din urma. Inventeaza un sistem care va fi brevetat în cele din urmă de americani în 1955. Noul mecanism consta în deplasarea sistemului de vizare prin intermediul unei tije. 
În aceste condiții va reuși la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice (Melbourne, 1956) să se claseze pe locul cinci, în proba de armă liberă calibru redus, la numai un punct de medaliatul cu argint și la două de campionul olimpic, canadianul Quelette, care egala recordul de maxim 600. La Kiev în 1957 Iosif Sârbu îl învinge pe capionul olimpic de la Melbourne în proba 3x40 de focuri, Anatoli Bogdanov . La Olimpiada de la Roma romanul avea deja 35 de ani. Calificarea în finala competiției nu a fost o problemă , dar nu a mai putut să se bată pentru medalie, clasându-se pe locul 12.
Din motive încă neelucidate, se sinucide la 6 septembrie 1964, dar va ramane in istorie ca primul campion olimpic roman.




duminică, 25 decembrie 2011

Cele mai ciudate lucruri din sport in 2011

Americanii au facut un top al celor mai ciudate lucruri facute de sportivi in 2011. Mario Balotelli, Mark Cuban sau Denis Rodman, toti au reusit sa impresioneze cu niste lucruri "ingeniuoase"!


Mark Cuban, patronul celor Dallas Mavericks, si-a facut nevoile tinand intr-o mana titlul in NBA!



Denis Rodman excentric ca de obicei!



Mario Balotelli si-a dat foc singur la casa cu artificii!



Rafa Nadal, crampe la conferinta de presa!



Bataie la un meci de baschet intre o echipa din China si cei de la Georgetown!



Schiorul american Robert Vietze s-a imbatat si si-a facut nevoile pe o femeie intr-un avion!



 Pandiani transpira la o conferinta de presa!

Schemele anului 2011. Pur si simplu magie

Emisiunea Soccer AM isi ia adio de la telespectatori cu o compilatie incredibila de scheme si faze reusite pe stadioanele din Europa anul acesta. Anderson, Gareth Bale, Edinson Cavani, Diego, Yossi Benayoun, Inigo Martinez, Nani, Josh McEachran, Julio Baptista, Daniel Sturridge, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Vladimir Weiss, Mario Balotelli si Kevin Prince-Boateng sunt printre cei care au reusit momente de magie pura pe teren

vineri, 23 decembrie 2011

Chivu la Ajax?

Cristi Chivu, fostul căpitan al echipei naţionale, intră în ultimele 6 luni de contract cu Inter Milano şi, cum italienii nu i-au făcut o nouă ofertă, romanul va trebui sa se mute la alta echipa.


Prima pe lista candidatelor la semnatura sa este chiar fosta sa echipă, Ajax Amsterdam. Chiar dacă nu îi pot asigura salariul de aproximativ 5,5 milioane de euro, olandezii i-au promis lui Chivu un post în conducere după ce acesta va alege să se retragă.


Italienii anunţă  în Gazzetta dello Sport că fostul căpitan al "lăncierilor" vrea să revină la Amsterdam. Antrenorul lui Ajax, Frank de Boer, a confirmat: "Îl vrem pe Chivu, ştim că şi Real îl vrea, dar noi am obţinut acordul jucătorului pentru transfer". 


O altă ofertă serioasă pentru român vine din partea celor de la Real Madrid. Jose Mourinho, fostul antrenor al lui Chivu la Inter, şi-l doreşte pe fundaş pentru a-şi întări defensiva. Giovanni Becali anunţase zilele trecute că pentru Chivu există interes serios din partea madrilenilor şi a francezilor de la PSG.



Zicu desemnat atacantul anului s-a transferat in Coreea

Fotbalistul Ianis Zicu a fost desemnat atacantul anului în Bulgaria, iar portarul Nikolai Mihailov, de la adversara Stelei în Liga Europa, Twente Enschede, a câştigat titlul de cel mai bun jucător bulgar. Odata cu premiul castigat a venit si suplimentul: transferul la  Pohang Steelers, in Coreea de Sud.


Potrivit bulgarilor, contractul lui Zicu cu noul său club este valabil patru ani. Ianis Zicu, care juca la ŢSKA Sofia din iunie 2011, va fi prezentat oficial la Pohang Steelers în zilele următoare.
 
Fotbalistul român a înscris 13 goluri în cele 15 partide disputate la ŢSKA Sofia. Acesta fusese transferat de la Poli Timişoara pentru numai 350.000 de euro.

Pohang Steelers a încheiat sezonul în Coreea de Sud pe locul al doilea al clasamentului şi va disputa, în februarie 2012, play-off-ul pentru accederea în grupele Ligii Campionilor Asiei. 

Steaua a cîştigat Cupa României la hochei

Steaua a cîştigat ieri Cupa României la hochei pe gheaţă, după o pauză de trei ani, adăugînd palmaresului clubului cel de-al 32-lea trofeu în această competiţie.


Steaua e cîştigătoarea Cupei României, după ce a trecut de Corona Braşov cu 4-3 (2-0, 0-0, 2-3).  Echipa bucuresteana a dominat prima repriza castigand-0 cu 2-0 prin golurile marcate de Mihai Georgescu si suedezul Martin Persson. Gheaţa s-a stricat şi cele două echipe au plecat mai devreme la vestiare, cînd mai rămăseseră cinci minute din prima repriză.
A doua repriză a fost una mai lungă, pentru că s-au recuperat şi minutele din prima. Hocheiştii de la Braşov au crescut ritmul în partea a doua, dar fără rezultat. In cele   25 de minute nu s-a marcat gol si datorita portarilor celor doua echipe, Catrinoi şi Polc . Energia jucătorilor de la Corona Braşov s-a adunat şi pucul a intrat in  poarta lui Catrinoi după ce trecuseră şase minute din repriza a treia. Golul brasovenilor a fost marcat de Zoltan Kertesz . Atilla Borsos a egalat, iar Levente Zsok i-a pus pe braşoveni în avantaj, 3-2. Dar nimic nu era terminat. Formidabilul Timaru a invetat o pasă, iar Pisarenko a făcut 3-3, apoi Georgescu a închis meciul. Bucurie roş-albastră în hocheiul românesc după o pauză de trei ani

joi, 22 decembrie 2011

FC Twente Enschede 1 - 2 PSV Eindhoven

Goluri: M. Janko ( 110' pen.)/ T. Matavz(101' , 114')
Twe - Ein GOALS BEKER www.rojadirecta.es de kehl3

Barcelona 9 - 0 Hospitalet

Goluri: Pedro (12' pen.), A. Iniesta (19'), T. Alcantara (23' , pen 55'), Xavi H. (36'), C.H. Tello (43' , 64'), I. Cuenca(49' , 81')

Valencia 4-0 Cadiz

Goluri: V. Ruiz (5'), Jonas (28'), R. Soldado (41'), E. Banega (68')

Tottenham 1-1 Chelsea

Goluri: E.S. Adebayor (8')/ D. Sturridge (23')

Perlele romanilor vs perlele strainilor

Maximele anului 2011 in fotbal



Se ştie că lumea fotbalului românesc e pestriţă. Declaraţiile sunt adesea mult mai interesante decât jocul în sine. Emisiunile cu vorbe fac mai mare audienţă decât cele cu goluri. Când citim şi selecţia de perle ale anului 2011, ne dăm seama că nu există rubrică de divertisment mai bună şi, totodată, mai autentică.
 Îi veţi regăsi aici în top în special pe patroni, dar sunt şi destui jucători, antrenori sau oficiali. Am pus alături gafe de exprimare, greşeli de gândire, dar şi vorbe originale, amuzante pe fondul lor, nu doar prin formă.
CATEGORIA BECALI
O să vină maxim doi jucători: Chiricheş, Chipciu şi încă unul - Gigi Becali, după meciul cu Voinţa Sibiu
Maseuza am fredonat-o eu. Pentru că îmi place foarte tare - Gigi Becali reinventând imnul Franţei, "La Marseillaise"
Eu nu pot să stau fără să vorbesc. Fac cancer la limbă! - Gigi Becali, ipohondru

 Sunt modest, dar vă spun eu sunt bun! - Marius Şumudică, mult mai bun decât modest
 Nu-s eu campion, dar câţiva ospătari tot am pus - Adrian Mutu, invidios pe Bute
E o confuzie! - Marian Iancu, după ce a fost condamnat la "doar" zece ani de închisoare cu executare
Sunt mai alb decât jumătate din stadion, mânca-v-aş! - Marius Şumudică, alb şi negru
Eu ştiam sigur că Steaua se va califica, dar nu credeam că o să bată Schalke - Dumitru Dragomir, sfidând matematica şi clasamentul
Asta se întâmplă dacă în România se schimbă antrenorii ca, mă scuzaţi, lenjeria interioară, o dată la săptămână - Gică Hagi, cu sfaturi bune pentru antrenori şi lenjerie


CATEGORIA PORUMBOIU
Un singur impediment avem. Legat de apartamentul pe care l-a solicitat Dinu Gheorghe la Iaşi, nu am găsit cu vedere la mare - Adrian Porumboiu, negociator
Am un P mare pe spate şi nu e de la Porumboiu, ci de la Prost - Adrian Porumboiu, dezarmant
Când joci cu Yero Bello, adică Zero Bello, care era căţărat pe Muntele Himalaya, căuta hrană rece, ce să faci? - Adrian Porumboiu, plastic


Pentru moment, Mutu şi Tamaş sunt excluşi definitiv - Victor Piţurcă, ferm în decizii
Piţurcă face bine că a luat mulţi tineri, dar n-ar fi rău nici să ia jucători mai experimentaţi - Ilie Dobre, clar ca de obicei
Pe Steaua n-am văzut-o cu Schalke, că am mâncat şi m-am pus să dorm - Cosmin Moţi
Îl ştiam pe Benzema. De la FIFA 2010 - Vlad Chiricheş, francezul
Piţurcă s-a suit odată pe laptop, a crezut că este cântar! - Meme "Chuck Norris" Stoica
CATEGORIA DRAGOMIR
În cazul Timişoarei nu am avut nicio opinie, după cum se ştie. Eu am avut o opinie, alţii o opinie, deci ce opinie am avut eu? Ce, nu mai avem voie să avem opinii în ţara asta? - Dumitru Dragomir, cu opinii
Mititelu nu a pierdut în urma excluderii. Din contră, a câştigat că a scăpat de cheltuielile cu Divizia B - Dumitru Dragomir, parior


Gerlem are pe creier un virus C de la Corona - Viorel Hizo, neurochirurg
Azi am câştigat fără drept de apel, Dinamo e o echipă mult mai bună decât Ceahlăul, din păcate - Ionel Dănciulescu, jucător Dinamo, nu Ceahlăul, după Ceahlăul - Dinamo 0-5
Opriţa merita şi penalty, şi "galben" pentru simulare - Ion Crăciunescu, preşedinte CCA, sfidând logica
Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, adică mie - Daniel Pancu, fotbalist Rapid, mulţumit
CATEGORIA CORNEL DINU
În prima repriză, jucătorii români trebuiau să-şi pună vată în urechi ca să nu răcească atunci când treceau belgienii pe lângă ei - Cornel Dinu cu analiza tactică la România - Belgia
Cum să vină Fl. Costea la Dinamo? Poate Borcea îl vrea ospătar la Miami - Cornel Dinu, de la Resurse Umane
Adrian Cristea se mişcă pe teren mai puţin decât Bianca pe scaunul de la emisiunea lui Capatos - Cornel Dinu, telespectator fidel.

Este o victorie importantă şi pentru mine ca antrenor, pentru că am bătut Steaua - Ilie Stan, încurcând băncile după victoria cu Dinamo
Danke Shanke - Cristi Tănase, reinventând germana după calificarea Stelei
Reporter: De ce ţii cu Barcelona?
Mihai Costea: De mic